Ambulante Begeleiding

Stichting Het Werkt biedt begeleiding aan jongeren (16-17 jaar) en volwassenen die moeite hebben
met het vinden en behouden van een goede zelfstandige plek in de maatschappij.

Coronavirus: informatie voor cliënten en hun naasten

Lees hier meer over onze maatregelen.

 

het-werkt-woonbegeleiding

Zorgaanbod

Stichting Het Werkt biedt in alle gemeenten van de regio Hart van Brabant ambulante begeleiding aan vanuit de Wmo. Wanneer je zelfstandig woont en te maken hebt met problemen op verschillende leefgebieden, raak je gemakkelijk het overzicht kwijt. Bij ambulante begeleiding pak je samen met een begeleider een voor een de problemen aan, zodat je dagelijks leven rustiger wordt en je je weer kunt richten op datgene wat je graag wilt.

Binnen ons team werken mensen met veel ervaring op diverse gebieden van hulpverlening. Wanneer toch meer specialistische hulp nodig is, ondersteunen wij je bij het vinden van de juiste zorg. Zo kom je er op moeilijke momenten nooit alleen voor te staan.

Financiering

Stichting Het Werkt is door alle gemeenten in de regio Hart van Brabant (Tilburg, Goirle, Hilvarenbeek, Gilze Rijen, Dongen, Oisterwijk, Loon op Zand, Waalwijk en Heusden) gecontracteerd voor de levering van ambulante begeleiding vanuit de Wmo en Jeugdwet.

Dit betekent dat de begeleiding gefinancierd wordt via Zorg in Natura en je daar, nadat de beschikking is afgegeven, zelf niets voor hoeft te doen.

Ambulante begeleiding die buiten de regio Hart van Brabant plaatsvindt, wordt bekostigd via pgb’s of onderaanneming.

Het-Werkt-arbeidsparticipatie