StadsTuinderij Piushaven

Stichting Het Werkt biedt begeleiding aan jongeren (16-17 jaar) en volwassenen die moeite hebben
met het vinden en behouden van een goede zelfstandige plek in de maatschappij.

Coronavirus: informatie voor cliënten en hun naasten

Lees hier meer over onze maatregelen.

 

StadsTuinderij breed algemeen_lage resolutie (2)

Zorgaanbod

Meedoen in de maatschappij is belangrijk. Voor je gevoel van eigenwaarde, sociaal contact, dagritme en ook om jezelf te ontwikkelen.  Maar onze drukke maatschappij is veeleisend en het is niet altijd gemakkelijk om aan alle verwachtingen te voldoen. Leer van de natuur! Planten worden niet groot door aan de stengel te trekken, maar door ze de juiste bodem en voedingstoffen te geven en voldoende tijd om zich op een natuurlijke manier te ontwikkelen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat een natuurlijke, groene omgeving bijdraagt aan verlaging van de hoeveelheid stresshormonen in je lichaam. Hierdoor kun je betere keuzes maken.

StadsTuinderij Piushaven is zo opgezet dat er een grote en heel diverse groep Tilburgers actief is. Hoog en lager opgeleid, autochtoon en met een migratieachtergrond, jong en oud. Als vrijwilliger of in het kader van een traject, je komt ze bij ons allemaal tegen. Door contact met verschillende mensen, met even zovele verhalen, krijg je nieuwe ideeën en verbreed je je horizon.

Natuurlijk, als je het leuk vindt om met planten of dieren (kippen, varkens en bijen) te werken is de StadsTuinderij de ideale plek en kun je bij ons ook werkervaring opdoen die later goed van pas kan komen. Maar er zijn ook andere werkzaamheden. Van kleine technische klussen tot het verfraaien van de tuin en werken in de winkel. Dus ook als groen niet helemaal je ding is en je uiteindelijk in een andere richting werk of een opleiding zoekt, biedt de StadsTuinderij veel mogelijkheden en kan het een waardevolle plek voor je zijn! Meer info? Kijk dan op de website van de StadsTuiderij Piushaven.

Financiering

Er zijn verschillende manieren waarop een traject bij StadsTuinderij Piushaven gefinancierd kan worden. Dagbesteding kan bijvoorbeeld onderdeel zijn van een beschikking voor beschermd wonen of ambulante begeleiding bij Het Werkt. Dan hoeft er verder niets geregeld te worden.

Het is ook mogelijk dat je van een andere zorgorganisatie begeleiding krijgt. Een traject bij de StadsTuinderij is dan mogelijk in de vorm van onderaanneming.

Daarnaast kunnen er losse trajecten ingekocht worden vanuit het programma Meedoen en sociale stijging (Menss) en door het Jongerenpunt Midden Brabant.

drone foto StadsTuinderij febr. 2019_lage resolutie