Onze diensten

Stichting Het Werkt biedt begeleiding aan jongeren (16- 17 jaar) en volwassenen die moeite hebben met het vinden en behouden van een goede zelfstandige plek in de maatschappij.

het-werkt-begeleid-wonen-opdrachtgever

Beschermd Wonen

Stichting Het Werkt biedt op 7 locaties in Tilburg beschermd wonen. Het zijn groepswoningen waarbij het aantal bewoners varieert van 4 tot 13. In de meeste huizen wonen jongvolwassenen (17 tot 24 jaar), maar er zijn ook mogelijkheden voor mensen die ouder zijn.

Bewoners krijgen zowel individuele begeleiding als ondersteuning van woonbegeleiders, die aanspreekpunt zijn voor de groep en meehelpen met praktische zaken.

Op momenten dat er geen begeleiding aanwezig is kun je in geval van crisis gebruik maken van de bereikbaarheidsdienst. Als telefonische ondersteuning onvoldoende is, kan er binnen 15 minuten begeleiding aanwezig zijn.

Ondersteuning door Het Werkt is gericht op het ontwikkelen van vaardigheden om zelfstandig te wonen, het versterken van je sociale netwerk en naar vermogen deelnemen aan de maatschappij door middel van opleiding, (vrijwilligers-)werk of dagbesteding.

Gemiddeld wonen cliënten ongeveer 2 tot 3 jaar in een beschermd wonen voorziening van Het Werkt, waarna zij doorstromen naar meer zelfstandige huisvesting.

Ambulante begeleiding

Stichting Het Werkt biedt in alle gemeenten van de regio Hart van Brabant ambulante begeleiding aan vanuit de Wmo. Wanneer je zelfstandig woont en te maken hebt met problemen op verschillende leefgebieden, raak je gemakkelijk het overzicht kwijt. Bij ambulante begeleiding pak je samen met een begeleider een voor een de problemen aan, zodat je dagelijks leven rustiger wordt en je je weer kunt richten op datgene wat je graag wilt.

Binnen ons team werken mensen met veel ervaring op diverse gebieden van hulpverlening. Wanneer toch meer specialistische hulp nodig is, ondersteunen wij je bij het vinden van de juiste zorg. Zo kom je er op moeilijke momenten nooit alleen voor te staan.

Het-Werkt-arbeidsparticipatie
drone foto StadsTuinderij febr. 2019_lage resolutie

Maatschappelijke participatie

Meedoen in de maatschappij is belangrijk. Voor je gevoel van eigenwaarde, sociaal contact, dagritme en ook om jezelf te ontwikkelen.  Maar onze drukke maatschappij is veeleisend en het is niet altijd gemakkelijk om aan alle verwachtingen te voldoen. Leer van de natuur! Planten worden niet groot door aan de stengel te trekken, maar door ze de juiste bodem en voedingstoffen te geven en voldoende tijd om zich op een natuurlijke manier te ontwikkelen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat een natuurlijke, groene omgeving bijdraagt aan verlaging van de hoeveelheid stresshormonen in je lichaam. Hierdoor kun je betere keuzes maken.

StadsTuinderij Piushaven is zo opgezet dat er een grote en heel diverse groep Tilburgers actief is. Hoog en lager opgeleid, autochtoon en met een migratieachtergrond, jong en oud. Als vrijwilliger of in het kader van een traject, je komt ze bij ons allemaal tegen. Door contact met verschillende mensen, met even zovele verhalen, krijg je nieuwe ideeën en verbreed je je horizon.

Natuurlijk, als je het leuk vindt om met planten of dieren (kippen, varkens en bijen) te werken is de StadsTuinderij de ideale plek en kun je bij ons ook werkervaring opdoen die later goed van pas kan komen. Maar er zijn ook andere werkzaamheden. Van kleine technische klussen tot het verfraaien van de tuin en werken in de winkel. Dus ook als groen niet helemaal je ding is en je uiteindelijk in een andere richting werk of een opleiding zoekt, biedt de StadsTuinderij veel mogelijkheden en kan het een waardevolle plek voor je zijn! Meer info? Kijk op www.stadstuinderijpiushaven.nl