zorgaanbod

Onze diensten

Woonbegeleiding

het-werkt-begeleid-wonen-opdrachtgever

Beschermd Wonen is een zorgvorm voor mensen met een langdurige hulpvraag die niet in staat zijn om zelfstandig te wonen. Je leeft in een omgeving waar professionele zorg en ondersteuning 24 uur per dag beschikbaar is. Beschermd Wonen wordt in de regio Hart van Brabant ingekocht door de gemeente Tilburg.

Om stabiele en veilige woonplekken te kunnen bieden, hebben wij een aantal kleinschalige wooninitiatieven in Tilburg. Hierbij woon je in een kleine groep van 4 tot 6 personen. Enkele voorzieningen, zoals een keuken, deel je met de groep en er zijn groepsactiviteiten zoals samen koken en eten.

Je hebt een vaste begeleider die je ondersteunt met persoonlijke zaken. Daarnaast is er doordeweeks en op zaterdagochtend een woonbegeleider tijdens de groepsmomenten. ’s Nachts en in de weekeinden kan je, in crisissituaties, gebruikmaken van een noodtelefoon.

Is wonen in een groep lastig? Wij bieden beschermd wonen ook aan in een individuele kamer in Tilburg. Stichting Het Werkt stelt hiervoor verschillende studio’s met eigen wc/ douche en gedeelde keuken beschikbaar.

Ambulante begeleiding

 

Het-Werkt-arbeidsparticipatie

Heb je een eigen woonruimte en te maken met hulpvragen over obstakels waar je tegenaan loopt? Dan kan je gebruik maken van ambulante begeleiding, waarbij een individuele begeleider samen met jou alle hulpvragen behandelt. Samen creëren jullie weer overzicht op de situatie door hulpvragen te identificeren en een plan van aanpak te maken.

De begeleider brengt ook je sociale netwerk in kaart. Wat kan jouw directe omgeving voor jou betekenen? Binnen ons team werken mensen met veel ervaring op diverse gebieden van hulpverlening. Wanneer toch meer specialistische hulp nodig is, zoeken we samen naar de juiste zorg. Zo kom je er op moeilijke momenten nooit alleen voor te staan.

Maatschappelijke participatie

maatschappelijke_participatie-het-werkt

Bouw je eigen toekomst

Dagbesteding, (vrijwilligers)werk of opleiding zijn belangrijk om te bouwen aan je eigen toekomst. Zo stroom je sneller door naar een zelfstandige plek in de maatschappij. Natuurlijk is het belangrijk dat je iets doet wat bij je past. Wij ondersteunen je daarom bij het vinden van een dagbesteding, (vrijwilligers)werk of opleiding.
Het is mogelijk om dagbesteding te verrichten en werkervaring op te doen bij StadsTuinderij Piushaven of klusbedrijf Goed werk. Beide organisaties zijn door Het Werkt opgericht en ontwikkeld.

StadsTuinderij Piushaven

Vind je het leuk om met planten of dieren te werken in een groene omgeving? Dat kan bij StadsTuinderij Piushaven, een inspirerende plek in hartje Tilburg. Kinderen kijken hun ogen uit naar drie biggetjes, een Schotse Hooglander en haar kalf, terwijl vrijwilligers kruiden en groenten planten en oogsten. Verse producten worden in een winkeltje op het terrein verkocht.

Jij kunt een van die vrijwilligers of dagbesteders zijn van StadsTuinderij Piushaven. Onder professionele begeleiding teel je seizoensgroenten en kruiden in deze inspirerende plek in hartje Tilburg. Daarnaast worden groene initiatieven en moestuinen in de wijken ondersteund. Zo blijven de werkzaamheden en locaties afwisselend. De StadsTuinderij verbindt. Er ontstaan contacten en initiatieven om de stad mooier te maken en nieuwe mogelijkheden om jezelf te ontplooien.

StadsTuinderij Piushaven is een initiatief van Het Werkt. Het project is mogelijk dankzij de betrokkenheid en inzet van veel vrijwilligers, organisaties en bedrijven. Meer info? Kijk op www.stadstuinderijpiushaven.nl